Over dit evenement

Op maandag 13 mei start een 5-delige cursus Eten uit de natuur. De cursus bestaat uit een theorieavond, drie inspirerende excursies op verschillende locaties, inclusief proeverijen van de eetbare planten die we zien. We sluiten af met een kennisquiz, eigengemaakte hapjes en de uitreiking van een certificaat.
De cursisten leren planten herkennen en krijgen kennis van de plekken waar geplukt kan worden. Natuurlijk bespreken we de plukregels voor duurzaam plukken, voor je eigen veiligheid en voor het voortbestaan van de natuur. Tijdens de 2e of 3e excursie geeft elke cursist een korte presentaties (max.5 minuten) van hun favoriete eetbare plant. Ook het maken van een kort verslag van een van de drie excursies is onderdeel van de cursus.

De focus in de cursus ligt op inheemse planten in en rond Amsterdam, met name die van de Koeienweide in het Vondelpark. Naast eetbaarheid is er aandacht voor kenmerken van de plantenfamilies. Je krijgt een globaal beeld van het geheel aan eetbare natuur in Nederland en raakt dus bekend met verschillende biotopen.
Klik hier voor meer info over de Koeienweide

Voor wie

De cursus is bedoeld voor natuurliefhebbers die meer willen weten over eetbare planten en kruiden en speciaal voor mensen die het leuk vinden om zelf excursies te verzorgen voor kleine groepjes op de Koeienweide in het Vondelpark.

Cursusleiding

De cursus wordt gegeven door Wies Teepe. Zij is bioloog, natuurgids en zeer ervaren rondleider met de specialisatie Eten uit de Natuur. Zie ook: www.etenuitdenatuur.nl.

Cursus kosten

Totaal € 50,00

Aanmelden bij simone@groenebuurten.nl

Data, tijden en locaties

Maandag 13 mei
19.30 – 21.30 uur

Theorieavond en uitleg verloop cursus. Incl. proeverij. Locatie: BSO Natuurfontein WG-terrein (Ite Boeremastraat 1)


Zondag 26 mei
10.00 – 12.30 à 13.00 uur

Wandelexcursie Koeienweide, Vondelpark. Incl. kleine proeverij van de aanwezige eetbare planten.


Zondag 23 juni
10.00 – 12.30 à 13.00 uur

Wandelexcursie achter boerderij Meerzicht, Amsterdamse Bos. Incl. presentaties cursisten en kleine proeverij van de aanwezige eetbare planten.


Zondag 15 september
10.00 – 12.30 à 13.00 uur

Fietsexcursie Amstelland vanaf Riekermolen. Incl. presentaties cursisten en kleine proeverij van de aanwezige eetbare planten.


Maandag 30 september
19.30-21.30 uur

Afsluitende avond. Kennis-quiz, certificaat-uitreiking voor degenen die hun opdrachten hebben vervuld, proeverij van door cursisten gemaakte hapjes. Locatie: BSO Natuurfontein WG-terrein (Ite Boeremastraat 1)