Bereikbaarheid

Het Vondelpark is altijd open en via verschillende ingangen goed te bereiken. In het park zijn fietspaden en wandelpaden aanwezig. Auto’s en andere motorvoertuigen zijn uitsluitend toegestaan met een doorlaatbewijs, uitgegeven door de gemeente.

Bezoek het Vondelpark vanuit het Centrum / Leidseplein
Bus 170, 172, 174 en 197 en trams 2 en 5, halte Rijksmuseumhalte. Loop richting het Leidseplein via de Stadhouderskade.
De ingang bevindt zich aan de Stadhouderskade tegenover het Holland Casino of via de ingang aan het einde van de P.C. Hooftstraat.

Bezoek het Vondelpark vanuit het Centrum / Museumplein
Trams 2 en 12, halte Van Baerlestraat
Loop richting de brug, aan weerszijden bevindt zich een ingang naar het park.

Bezoek het Vondelpark vanuit Centrum / Overtoom oostzijde
Trams 3 en 12 (halte Overtoom) of tram 1 (halte Constantijn Huygensstraat). Loop over de Van Baerlestraat voorbij Coco Mat richting de brug. Aan weerszijden bevindt zich een ingang naar het park.

Bezoek het Vondelpark vanaf de Overtoom / noordzijde
Vanaf de Overtoom zijn er verschillende ingangen: Tweede Constantijn Huygensstraat, Gerard Brandtstraat, Kattenlaan (halte tram 1, Jan Pieter Heijestraat), Saxenburgerstraat / Reyer Anslostraat / Vondelkerkstraat / Frederiksstraat (allen halte tram 1, Rhijnvis Feithstraat).

Bezoek vanaf de Amstelveenseweg / westzijde
Op de hoek van de Amstelveenseweg / Zocherstraat, op de Amstelveenseweg tegenover Café Schinkel én aan de westkant van de Orange Nassaulaan bevinden zich de ingangen.

Bezoek vanaf de zuidzijde
Vanuit Zuid is het park te bereiken via de kruising Emmalaan / Koningslaan, de oostkant van de Koningslaan aan het einde van de Willemsparkweg én via de twee ingangen aan de Van Eeghenstraat.