Over dit evenement

Help mee met het ecologisch onderhoud van het natuureducatie pad op de Koeienweide, het mooiste stukje ruige stadsnatuur in het Vondelpark. Tijdens de werkochtend maak je kennis met en kan je op een actieve manier genieten van dit stadsparadijs.

Wanneer en waar

Vrijwilligers verzamelen om 10 uur bij het houten hek van de Koeienweide. De Koeienweide bevindt zich circa 300 meter vanaf de parkingang Amstelveenseweg.
Wij zorgen voor koffie, thee en iets lekkers. Harken, rieken, kruiwagens of ander gereedschap staan klaar. Eigen materiaal (werkhandschoenen en een flesje water bij warm weer) meenemen kan natuurlijk ook.

De werkgroep Koeienweide Vondelpark

De werkochtend wordt georganiseerd door de werkgroep Koeienweide Vondelpark van GroeneBuurten. De werkgroep maakt zich sterk voor een natuurlijker en ecologisch gevarieerd Vondelpark.
Ongeveer 15 keer per jaar werkt een groep vrijwilligers aan het onderhoud van het natuureducatie pad op de Koeienweide: het C.W.F. Haakpad. De werkzaamheden variëren van hooien, zaaien, vijvers schoonmaken tot het knotten van wilgen en nestkastjes schoonmaken. Licht werk dat makkelijk kan worden gedaan zonder speciale groenkennis of ervaring. Ook kinderen zijn van harte welkom. De werkochtenden worden begeleid door een enthousiaste groenmedewerker van het parkbeheer van stadsdeel Zuid. Deze deskundige vertelt niet alleen wat er gedaan moet worden aan het pad, hij geeft ook veel interessante informatie over de aanwezige flora en fauna op de Koeienweide.

Data, tijden en locaties

Meehelpen kan op woensdagen en soms op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur. Andere werkdagen en meer informatie: zie onze agenda of neem contact via simone@groenebuurten.nl of 020-662 82 37.