Kinderkookkafé

Het Kinderkookkafé is de plek waar kinderen bakken, koken en bedienen. Kinderen koken hier voor zichzelf en voor gasten. Overdag uit de help-jezelf-bar (0-100 jaar), maar ook tijdens (verjaardags-)feestjes en een individuele ‘Open tea’ of ‘Open diner’ (tot 12 jaar). Het Kinderkookkafé is gevestigd in de voormalige meststallen aan de Kattenlaan, Vondelpark 6b, naast de Gemeentewerf van het Vondelpark.

Het Kinderkookkafé is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur. Kinderen kunnen ‘aan de hand’ van een volwassene binnen lopen voor de ‘Help-jezelf-bar’ en hun eigen lunch of (gezonde) snack maken en opeten. In het Kinderkookkafé doen kinderen alles zelf: drankje en ingrediënten pakken, spullen bij elkaar zoeken en ook afruimen en opruimen. Voor volwassenen is er een heerlijke kopje koffie, verschillende broodjes en huisgemaakte taart.

Leeftijd 6-8 jaar
De wat oudere kinderen (6-8 jaar)  kunnen zich inschrijven voor een Open tea (zondags vanaf 13.00 uur). Zij  maken dan onder leiding van onze helpers ‘een tea’ met keekjes, bonbons, koekjes voor hun eigen gasten, die om 15.00 uur welkom zijn. De gasten worden natuurlijk door de kinderen bediend.

Leeftijd 8-12 jaar
Voor Kinderen van 8-12 jaar is er het ‘Open diner’. Samen met andere kinderen wordt er een drie-gangen menu gekookt en tafels gedekt. De (eigen) gasten komen om 18.00 uur en worden ontvangen en bediend. Het is een drukke bedoening, want naast koken, menukaarten schrijven en ‘barkeepen’ bedienen de kinderen hun gasten en ruimen ze af, een beetje afwassen hoort daar ook bij. Om 20.00 uur is het afgelopen.

Ook kunnen kinderen hun verjaardag vieren in het Kinderkookkafé. Afhankelijk van de leeftijd en het moment kun je een Knutsel-, heksen-, tea-, pizza of dinerfeestje boeken.

Buitenschoolse opvang 4 t/m 12 jaar
Het Kinderkookkafé heeft tevens een Buitenschoolse opvang, ‘BSO Vondelpark’. Deze is gevestigd in hetzelfde pand. Van maandag t/m vrijdag wordt buitenschoolse opvang aan kinderen van 4 t/m 12 jaar aangeboden. De kinderen worden na school en op vrije schoolmomenten opgevangen in een aparte ruimte. Het Kinderkookkafé biedt vele mogelijkheden. De kinderen kunnen meehelpen in de keuken of kookactiviteiten doen. Daarnaast onderneemt de BSO verschillende uitstapjes en zijn ze regelmatig te vinden in het Vondelpark dat dient als ‘achtertuin’. Hier kunnen de kinderen zich helemaal uitleven.

In het Kinderkookkafé en op de BSO werkt een team met vaste medewerkers, helpers (vrijwilligers) en stagiairs van verschillende opleidingen. Ook bieden wij een aantal werkervaringsplaatsen aan in samenwerking met het DWI (Gemeente Amsterdam).